Praktijk Dr M.L. Boshuisen

Verwijzing

Kaarsjes

Verwijzing

Verwijzing voor behandeling of coaching gebeurt over het algemeen door de huisarts of bedrijfsarts, maar kan ook door een andere verwijzend medisch specialist. Ik heb meestal geen wachttijd. U kunt over het algemeen binnen 2 weken terecht voor een intakegesprek. Als wij tot de conclusie komen dat behandeling bij mij zal plaatsvinden, kan de behandeling ook meteen starten.
U kunt zelf telefonisch contact opnemen voor een een kennismakingsgesprek, maar u kunt ook uw verwijzer contact op laten nemen.

Zorgverzekering

Ik werk contractvrij en heb dus geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat u aan het eind van de behandeling (of na een jaar behandeling wanneer de DBC verlengd wordt) een rekening ontvangt. Als u een restitutiepolis hebt krijgt u, in geval van psychotherapie, over het algemeen 100% van deze rekening vergoed. U kunt de specifieke voorwaarden navragen bij uw zorgverzekeraar.
Voor vergoeding via de zorgverzekering moet er een verwijsbrief zijn van uw huisarts, een bedrijfsarts of andere medisch specialist. Er geldt in Nederland voor alle medisch specialistische zorg een verplicht eigen risico in rekening gebracht door uw zorgverzekeraar. Wanneer u dit eigen risico al hebt verbruikt met andere zorgkosten (medisch specialistisch onderzoek, behandeling of medicatie) dan wordt dit uiteraard niet nogmaals in rekening gebracht door uw zorgverzekering. Meer informatie kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar.
De meeste behandelingen die ik lever vallen onder de specialistische GGZ. Er is geen eigen bijdrage verschuldigd.

Informatie voor verwijzers

Bij voorkeur bespreekt u de verwijzing eerst telefonisch via 06-14033286.

Beperkingen eenmanspraktijk

Aangezien ik slechts een beperkte bezetting kan bieden in mijn praktijk, is behandeling door mij niet geschikt wanneer u intensieve behandeling nodig hebt. Als er regelmatig sprake is van crisissituaties en als op verschillende tijdstippen onmiddellijke reactie gewenst is kunt u beter terecht bij een grotere GGZ-instelling waar multidisciplinaire behandeling mogelijk is, en waar 24-uurs crisiszorg geboden kan worden. De mogelijkheid van doorverwijzing wordt met u besproken als ik het idee heb geen goede zorg in mijn praktijk te kunnen bieden.

© ML Boshuisen